zondag 21 september 2008

zondag, de laatste dag

Het was een mooie prijsceremonie met een mooi verzorgd diner en aankleding door Arion. Een lnage zit, maar meer dan de moeite waard. Beste literatuurverfilming dus Entre les Murs, de Movie Squad Award ging naar dat prachtige Boy A en ik mocht de publieksprijs 'beste film tien jaar Film by the Sea' uitreiken aan Miquel Nykvist, acteur in As it is in Heaven. Jochem Weststrate won de Delta Young Talent Award voor zijn korte film Dubbelhartig. Vandaag is duidelijk geworden dat Young@Heart de publieksprijs wint.

Ondanks het mooie weer is het vandaag erg druk in de zalen en zullen we zeker 42.000 bezoekers halen. Verleden jaar werd dit aantal erg beinvloed door de concerten van Blof en kunnen we nu stellen dat er nog meer filmbezoekers zijn geweest. Met Saskia ga ik even naar cafe Soif om voor vanavond een feestje voor alle medewerkers voor te bereiden. Even weg uit CineCity waar ook alle medewerkers op hun laatste benen lopen. Sonja legt de laatste hand aan het finale persbericht: fantastisch hoeveel aandacht in de pers zijvoor het festival heeft weten te behalen. Deze week opruimen, alle films de deur uit, bedankbriefjes schrijven en een evaluatie voorbereiden. Gelukkig weten we steeds weer vernieuwende elementen toe te voegen aan het festival en leren we ieder jaar weer. Nu proberen de opgebouwde ervaring en deskundigheid binnen het festival te houden zodat we niet weer het wiel hoeven uit te vinden.
Dank iedereen die heeft meegewerkt dit prachtige festival te realiseren en dank aan het publiek dat in zo'n grote getale is gekomen. Tot ziens op de dinsdagavonden, te beginnen op 7 oktober. Nu naar het medewerkersfeest : wat heeft iedereen keihard gewerkt en leuk om vanavond met iedereen te zijn. Soif krijgt een drukke avond !